Gyűjtsük és őrizzük meg együtt a múlt idők emlékeit!

kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
 
A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára felhívással fordul a megye lakosaihoz a múlt írásos emlékeinek megőrzése és összegyűjtése érdekében.
Kérjük Önöket, ha őriznek bármilyen, az adott időszakhoz kapcsolódó dokumentumot (napló, levél, levelezőlap, tábori lap, családi fotó), osszák meg velünk és juttassák el a levéltárhoz!

Az I. világháború (19141918), illetve tágabb történeti kapcsolódásaiban az azt lezáró béketárgyalások és békekötések (19181920) 100. évfordulója alkalmat teremt arra, hogy a világégés történéseire és következményeire vonatkozó, a köz- és magángyűjtemények maradandó értékű irategyütteseit a levéltárak feltárják, szükség esetén begyűjtsék, nyilvántartsák, feldolgozzák, és hozzáférhetővé tegyék.

Tegyünk közös lépéseket a világháború történeti hagyatékának megmentésére, tárjuk fel együtt az eddig még ismeretlen, magángyűjteményekben található iratokat!

A levéltár természetesen tiszteletben tartja, hogy sokan nem szívesen válnak meg – elsősorban érzelmi okokból – családi emlékeiktől. Ebben az esetben a dokumentumot digitalizáljuk és az eredeti iratot, képet visszaszolgáltatjuk a családnak.

 

Elérhetőségeink: Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára

                                 Debrecen, Vármegyeháza utca 1/B.

                                 Tel: 52/503-296

                                 e-mail: leveltar@hbml.hu

 

Szendiné dr. Orvos Erzsébet

levéltárigazgató           

Felhívás pdf-ben